Otvorena carinska linijaNCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

INTELEKTUALNA SVOЈINA U PRAKSI NA TERITORIЈI REPUBLIKE SRBIЈE

 

Intelektualna svojina - seminarU Privrednoj komori Beograda je u organizaciji ove institucije, advokatske kancelarije Belać&Јojić i Agencije SNB React iz Amsterdama, 1. oktobra 2015. godine održan seminar za carinske i tržišne inspektore ''Intelektualna svojina u praksi na teritoriji Republike Srbije''. Tema seminara bila je praktična primena propisa iz oblasti zaštite prava intelektualne svojine, od strane organa koji se bave njihovim sprovođenjem.

 

Seminar - intelektualna svojinaSeminaru je prisustvovalo oko 40 carinskih inspektora iz svih carinarnica i Centrale Uprave carina, kao i veliki broj tržišnih inspektora, službenika Ministarstva trgovine, telekomunikacija i usluga. Okupljenima su predstavljeni najpoznatiji i veoma zastupljeni brendovi u Srbiji kao što su: Louis Vuitton, Chanel, Adidas, Puma, TUV,  Pentland, Ice watch, New Era, Apple, Bauer, BPI, Canon, Hasbro, Hewlett Packard, Hunter, L'Oreal, Lacoste, Moet Hennessy.

 

Predstavnici ovih velikih kompanija i njihovi lokalni zastupnici su u prvom delu seminara održali kraće prezentacije o novim trendovima, proizvodnji, distribuciji i kretanjima originalne robe, kao i o osnovnim znakovima raspoznavanja, radi razlikovanja originalne od krivotvorene robe. U drugom delu seminara su predstavnici svih pomenutih stranih kompanija, na svojim štandovima učesnicima na konkretnim  proizvodima ukazivali na obeležja i razlike koje je najlakše uočiti prilikom kontrole  robe.

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina