Otvorena carinska linijaNCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

U SUSRET PRIVREDI GORNJEG PODUNAVLJA

Kako se razvoj domaće privrede može očekivati jedino u sinergiji svih nadležnih institucija i samih privrednika, ove jeseni je organizovan niz edukativnih radionica pod nazivom „Razvoj preduzetništva, efikasnije poslovanje i jačanje konkurentnosti“, u organizaciji Privredne komore Srbije, a u saradnji sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom finansija-Upravom carina.
Јedanaesta, a ujedno i pretposlednja takva radionica održana je 10. decembra 2015. godine u Regionalnoj privrednoj komori Sombor, na kojoj se prisutnima na početku obratio predsednik privredne komore, Zoran Bulatović.
Na vrlo posećenom skupu, privrednici su imali priliku da od Slobodana Filipovića, samostalnog savetnika za poslove Biroa za javna ovlašćenja i Biznis info servisa Privredne komore Srbije, čuju više o novom paketu usluga PKS, koji obuhvata pravnu pomoć, finansijski konsalting, podršku za izlazak na inostrana tržišta, pomoć u apliciranju za fondove i programe EU.  Tom prilokom predstavljen je i web portal poslovanje.rs na kome se nalaze brojne informacije o raspoloživim izvorima finansiranja, bazama potencijalnih poslovnih partnera, kao i Biznis Info Servis – informativni servis PKS koji u roku od 48 sati obezbeđuje informacije potrebne za dnevno poslovanje.

 

Predstavnica Ministarstva privrede, Milica Zatezalo, savetnik u Sektoru za razvoj malih i srednjih preduzeća, govorila je prisutnima o merama finansijske podrške, sa naglaskom na Program podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2015. godini.  Zatezalo je tom prilikom naglasila da je cilj jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje njihovog poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.


Ivanka Јovetić, samostalni savetnik u Odeljenju za tranzit robe u Upravi carina približila je preduzetnicima način funkcionisanja Novog kompjuterizovanog tranzitnog sistema (NCTS).

 

Za predstavnike privredne zajednice su od velikog značaja i mere koje omogućavaju  pojednostavljenje carinskih procedura, poput kućnog carinjenja, pojednostavljenja po fakturi, ovlašćenog privrednog subjekta (OPS), ovlašćenog primaoca i ovlašćenog pošiljaoca, koje je detaljnije objasnio Vladimir Ilić, samostalni savetnik u Odseku za pojednostavljenje carinske procedure Uprave carina.

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina