Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Održana video konferencija o pružanju tehničke pomoći

sreda, 14 oktobar 2020.

Predstavnici Ministarstva finansija i Uprave carina učestvovali su 13. oktobra 2020. godine u virtuelnoj misiji predstavljanja Globalnog programa trgovinskih olakšica GTFP, što je zajednički program Državnog sekretarijata za ekonomske odnose Švajcarske (SECO) i Svetske carinske organizacije (SCO) za pružanje tehničke pomoći u oblasti trgovinskih olakšica.

 


U ime Ministarstva finansija i Uprave carina, sastanku su prisutvovali Snežana Karanović, pomoćnik ministra finansija, Duško Marinković, zamenik direktora Uprave carina, Nataša Mirković, koordinator zajedničkih poslova u Sektoru za carinske postupke, LJubica Barbulj, v.d pomoćnik u Sektoru za komunikacione i informacione tehnologije, kao i brojni rukovodioci ostalih sektora i organizacionih jedinica koje će u perspektivi učestvovati u realizaciji programa.

 


Uprava carina bi pomoć iz ovog programa mogla da iskoristi do kraja 2022. godine u domenu organizacionog razvoja, kao i za unapređenje konkretnih carinskih oblasti u domenu trgovinskih olakšica.

 

Program tehničke pomoći namenjen je prevashodno carinskoj administraciji. Međutim, u realizaciju konkretnih aktivnosti i monitoring sprovođenja samog programa biće uključeni i predstavnici poslovne zajednice, kao i drugi državni organi imajući u vidu da se pomoć prima u oblasti trgovinskih olakšica. Navedeno dosta govori o tome koliko je značajna podrška dostupna kroz ovaj program.

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina