Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Hijaluronski fileri skriveni u kombiju

četvrtak, 15 oktobar 2020.

Carinici su, poznato je, svedoci mnogih neobičnih pokušaja krijumčarenja, a jedan takav slučaj dogodio se pre nekoliko dana na graničnom prelazu Batrovci kada je otkriven kombi pun neprijavljenih hijaluronskih filera, injekcija za neinvazivnu liposukciju, pregršt fudbalskih rukavica, pa čak i dva para ženskih čizama od krokodilske kože.

 

 

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao kombi fijat skudo beogradskih registarskih oznaka koji je putnike prevozio ka Beogradu iz Ljubljane.

 

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, vozač i putnici su rekli da nemaju ništa sem ličnih stvari, ali je detaljna kontrola kombija to ubrzo demantovala.

 

 

Naime, carinici su pregledom utvrdili da se u zadnjem delu vozila, iza sedišta putnika, nalaze dve kutije pune neprijavljenih preparata za estetske, kozmetičke zahvate, poput hijaluronskih filera i injekcija za neinvazivnu liposukciju, kao i jedna putna torba prepuna fudbalskih rukavica.

 

Nakon toga, svi putnici su zamoljeni da izađu iz vozila, kako bila pregledana i unutrašnjost kabine u kojoj se pored i iza vozačevog sedišta našlo i dva para ženskih čizmica ''Paris Texas'' od krokodilske kože.

 

 

U kutijama koje su otkrivene u zadnjem delu kombija nalazilo se 96 kutija hijaluronskih filera ''Neovelle classic'', 40 kutija sa injekcijama za bezbolno uklanjanje masnih naslaga ''Aqualyx'', a u putnoj torbi zatečeno je 48 pari fudbalskih rukavica ''Selles''.

 

Ukupna vrednost robe otkrivene u prekršaju procenjena je na preko 4 miliona dinara, od čega je polovina vrednost neprijavljenih hijaluronskih filera.  

 

 

Iako je među putnicima bilo tri žene i jedan muškarac, niko od njih nije rekao da je vlasnik robe, već je vozač izjavio da je navodno reč o robi preuzetoj na prevoz.

 

Bez obzira na to, carinski službenici su privremeno oduzeli svu otkrivenu robu do okončanja prekršajnog postupka koji će se voditi protiv 37-godišnjeg vozača.  

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina