Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Horgoš zamirisao na dezodoranse i arome za nargile

četvrtak, 15 oktobar 2020.

Carinici su na prelazu Horgoš u saradnji sa policijom 14. i 15. oktobra 2020. godine zaplenili 15 setova za nagrile, skoro 200 kilogama duvana za nargile, ali i preko 1.700 muških i ženskih dezodoranasa.

 

 

Duvan za nargile i dezodoransi otkriveni su rano jutros, kada je na ulaznu kontrolu pristigao autobus koji saobraća na relaciji Dortmund-Peć, sa samo pet putnika.

 

 

Upitani da li imaju nešto da prijave, putnici i vozači su rekli da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

 

 

Ubrzo je utvrđeno da je prostor za prtljag zapravo dupke pun navodnih pošiljaka, jer je detaljnim pregledom u njemu pronađeno 18 kartonskih kutija sa po 10 plastičnih kantica od po kilogram duvana za nargile različitih ukusa.

 

 

Pored toga, u kartonskim kutijama i sportskim torbama pronađeno je oko 1.000 ženskih i više od 700 muških dezodoranasa „nivea“, kao i 500 kesica instant kafe „jakobs 3 u 1“.

 

 

Odgovornost za krijumčarenu robu preuzeo je 48-godišnji vozač, Albanac sa dokumentima tzv. „Kosova“.

 

 

I prethodnog dana je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen „folksvagen turan“ švajcarskih registarskih oznaka, kojim je putovao bračni par švajcarskih državljana poreklom sa KiM.

 

 

Tom prilikom je ispod torbi i kofera sa garderobom pronađeno 15 setova nargila za pušenje, sa osam pakovanja od po kilogram duvana za nargile različitih ukusa.

 

 

Neprijavljena roba je u oba slučaja zadržana do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina