Otvorena carinska linija

NCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Zlatne poluge u naslonu za ruke

utorak, 17 novembar 2020.

Carinici su 17. novembra 2020. godine na prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja preko dva kilograma zlata skrivenog u naslonu za ruke jednog mercedesa.

 


Slučaj je otkriven oko 14 časova na ulazu u zemlju, kada je na red za carinsku kontrolu pristigao mercedes nemačkih registarskih oznaka.

 


Јedini putnik u vozilu bio je 57-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti koji se iz Nemačke uputio ka Turskoj.

 

Na pitanje carinika šta ima da prijavi, odgovorio je da sem oko 5.000 evra sa sobom ne nosi ništa.

 


Međutim, carinici su odlučili da ipak detaljno pregledaju automobil, kontrolišući sve fabričke šupljine od haube do branika.

 

Tokom kontrole naslona za ruke, u kome naizgled nije bilo ničega, carinici su na dnu primetili poklopac koji bi mogao da se skine, pa su to i uradili.

 


Da je to bila dobra odluka, pokazalo se odmah, jer su ugledali zlato uvijeno u zaštitnu plastiku.

 

U prostoru koji inače služi za smeštaj instalacija za struju, putnik je sakrio 2 zlatne poluge od po 1000 grama, 7 pločica investicionog zlata, tri zlatna dukata, dva srebrnjaka i dve masivne zlatne narukvice.

 

 

Nakon što su izvađeni iz naslona za ruke, svi otkriveni predmeti su izmereni na preciznoj vagi, a njihova ukupna težina iznosi 2.194 grama.

 

 

Kako su predmeti očigledno namerno bili skriveni kako bi bili prokrijumčareni, putnik je predat u dalju nadležnost policiji koja će protiv njega pokrenuti krivični postupak.

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina