Otvorena carinska linijaNCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Šverceri ne odustaju uprkos pandemiji – značajne zaplene na Gradini

sreda, 10 februar 2021.

Carina i policija su na Gradini zaplenili veću količinu novca, cigarete, više od 300 grama zlata, ali i sredstva za potenciju.

 


Uprkos tome što je drastično smanjen promet putnika zbog pandemije, granični prelaz Gradina i dalje je na ruti krijumčara koji pokušavaju da prošvercuju sve na čemu može dobro da se zaradi.

 


Carina i policija imali su značajne zaplene. U prethodna dva dana zaplenjeni su veća količina novca, cigarete, više od 300 grama zlata, bižuterija, ali i sredstva za potenciju.

 


Emil Petrov, šef putničkog terminala na Gradini, navodi da je u četiri devizna prekršaja oduzeto 118.540 evra od putnika iz Bosne.

 


"Radi se o klasičnom krijumčarenju novca, koji nije prijavljen u Srbiji. Pokušali su da ga iznesu nelegalno", navodi Petrov.

 


Takođe, kako je dodao, ima par svežih slučajeva gde su se putnici pokazali što se tiče mašte – pa su u kutiji baklava sakrili "kamagru", sredstvo za potenciju.

 


Promet putnika je drastično smanjen na Gradini, jer je pre nekoliko dana Bugarska uvela obavezan pi-si-ar test za ulazak u tu zemlju, ali šverceri ne odustaju.

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina