Otvorena carinska linijaNCTS

NCTS

 

 AEO

 

Cefta Trade Portal

budzet

 

Seminari

Studija merenja vremena

 

Kolone kamiona na izlazu

četvrtak, 08 april 2021.

U poslednjih nekoliko dana na graničnim prelazima sa Hrvatskom zabeležena su duga čekanja kamiona zbog usporenog rada pograničnih organa susedne države. Za izlaz iz Srbije na prelazu Šid čeka se oko 10 časova, a na prelazu Batrovci oko šest sati. Ekipa TV Prve emitovala je prilog u kome su zabeležili reakcije vozača koji čekaju u koloni.

 

 

TV Prva je 7. aprila 2021. godine posetila granični prelaz Šid gde je zatekla kolonu kamiona dugu skoro 10 kilometara i vozače koji u njima čekaju oko 10 časova na izlaz iz zemlje. Iskoristili su priliku da naprave anketu sa vozačima koji su smireni uprkos dugom čekanju, ali i svesni da ta situacija zavisi od dinamike rada susedne strane.

 

 

Zbog duge kolone teretnih vozila, saobraćaj se od Šida prema graničnom prelazu odvija jednom trakom, a policija reguliše tok saobraćaja. U želji da saznaju šta je razlog dugih zadržavanja, ekipa TV Prve je, kako se u prilogu navodi, zvaničnim putem zatražila odgovor od nadležnih na graničnom prelazu Republike Hrvatske. Međutim, do zaključenja priloga odgovor nisu dobili.

 

 

Ono što su takođe na prelazu zabeležili je da nikakvog zadržavanja iz suprotnog pravca nema, o čemu su takođe svedočili vozači kamiona kojima je za ulazak u Srbiju iz pravca Hrvatske bilo potrebno svega 10-ak minuta.

 

 

Za razliku od teretnog saobraćaja, na graničnim prelazima Šid i Batrovci, promet putničkih vozila se odvija bez zastoja.

 

PPS obrazac


 


Krenite na put

 
Za Monu Obrenović

Vodič za putnike


 

Sva prava zadržana 2009 © Republika Srbija - Ministarstvo finansija i privrede - Uprava Carina