11. 08. 2009.

Подели:

Откривено 300 ампула "тестостерон депо" на Хоргошу

 

Откривено 300 ампула "тестостерон депо" на Хоргошу

Цариници су данас, 11.08.2009. године, у сарадњи са пограничном полицијом, на граничном прелазу Хоргош, контролом путничких возила открили око 300 ампула медикамента „тестостерон депо“.

У аутомобилу марке ауди којим је управљао ЕН, држављанин Р.Србије, које је пристигло на границу око два сата ујутро, цариници су детаљном контролом возила, пронашли 30 паковања са по 5 ампула депоа тестостерона, које су се налазиле испод задњег седишта.

Недуго затим, на улазу у земљу појавило се возило марке „МГ“ којим је управљао ЕС, такође наш држављанин, у коме су испод задњег седишта, у предњој касети и у кутијама плазма кекса и влажних марамица пронађене 152 ампуле истог медикамента спаковане у 31 кутију.

Против оба путника покренута је прекршајна и кривична пријава.

ТЕСТОСТЕРОН ДЕПО је замена за природни мушки полни хормон тестостерон, који регулише формирање мушких полних одлика у току развоја и сексуално сазревање у току пубертета код мушкараца.

Употребљава се у случају недовољног лучење тестостерона (хипогонадизам) код мушкарца и приликом лечења злоћудног тумора дојке код жена.

Листа нежељених дејстава овог лека је дуга, што потврђује чињеницу да је конзумирање истог без надзора лекара врло опасано по здравље.