01. 03. 2010.

Подели:

На Хоргошу спречен покушај кријумчарења акрилних зуба за мобилне протезе

 

На Хоргошу спречен покушај кријумчарења акрилних зуба за мобилне протезе

Цариници су током викенда на граничном прелазу Хоргош, у аутомобилу марке „Mercedes 200C“, белгијских регистарских ознака, открили 100 гарнитура акрилатних зуба за мобилне протезе.

Детаљним прегледом пртљажног дела аутомобила, у гепеку иза кофера са личним пртљагом откривена је пластична кеса са два пакета са 100 гарнитура акрилатних зуба за мобилне протезе.  Белгијски држављанин А.Н. није имао код себе било какав доказ да су плаћене увозне дажбине на ову робу.Против А.Н. покренут је прекршајни поступак, а откривена роба је привремено задржана до окончања истог.

Подсећамо да су цариници прошле године, на граничним прелазима спречили покушаје кријумчарења 576 комплета вештачких акрилних зуба  марке „Goldent“, као и веће количине половне стоматолошке опреме, чија је вредност процењена на око 3.136.000 динара.

Медицинска опрема и материјали који се користе се у стоматологији,  а који на овај и сличне начине нелегално улазe у нашу земљу, могу бити изузетно опасни по људско здравље. Управа царина успешно штити здравље грађана и животну средину од различитих здравствених и еколошких опсаности и изазова, доследним спровођењем закона у датим областима.