07. 05. 2019.

Подели:

Изложба Управе царина по први пут на манифестацији Ноћ музеја

 

Овогодишња Ноћ музеја 18. маја широм Београда спремна је да дочека на хиљаде љубитеља музеја, галерија и бројних других здања богатих причама за памћење, а царинска служба Србије по први пут учествује на тој манифестацији са изложбом под називом „Границе (не)могућег – приче са царине“.

 

Уз низ премијерних и ексклузивних садржаја, који се брижљиво припремају само за ово вече, публику од 16 часова до поноћи, очекује шетња кроз више од шездесет локација широм града.

 

Предстојећа Ноћ музеја најављена је конференцијом за новинаре на којој је испред Управе царина Србије учествовала Јелена Рашковић, руководилац Групе за односе са јавношћу, која је поздравила присутне представнике медија и позвала све заинтересоване да посете поставку царинске службе, јер их она сигурно неће оставити равнодушнима.

 

''Како је наша мисија да царинску службу приближимо јавности, демистификујемо њен рад и укажемо на значај њене улоге у друштву – верујемо да је учешће на овој, већ афирмисаној градској манифестацији, одлична прилика за то'', нагласила је она.

 

Установа културе Стари Град (бивши „Пароброд“) угостиће изложбу „Границе (не)могућег – приче са царине“, а према речима самих организатора, поставка Управе царина ће сигурно заинтригирати љубитеље детективских прича и крими-заплета.

 

Тако ће посетиоци моћи да виде како је текао развој цариснке службе од почетка 19. века до савременог доба у коме је царина модернизована и пре свега штити безбедност друштва борећи се свакодневно против прекограничног криминала свих врста. Они који посете изложбу Управе царина моћи ће да сазнају шта су цариници нашли у једном термосу или акумулатору, како су музички инструменти и картонске амбалаже за млеко и сокове добијале сасвим нову намену, као и због чега не можете у пртљагу да понесете неки егзотични ''сувенир'' у виду крзна или рогова заштићене животињске врсте.

 

Ноћ музеја, која се одржава уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Града Београда, представља јединствен културни догађај у више од 120 градова широм света, међу којима је од 2005. године и Београд. Све информације о програму 16. Ноћи музеја доступне су на званичном сајту www.nocmuzeja.rs, као и на друштвеним мрежама Facebook, Instagram и Twitter.