Политика приватности

Управа царина, са седиштем у Београду, ул. Булевар Зорана Ђинђића бр. 151а, 11070 Нови Београд, матични број: 17862146; ПИБ: 101685102 обраду података о личности третира врло озбиљно и према свим подацима о личности понаша се у складу са Законом о заштити података о личности („Сл. гласник РС“, број 87/18).

Правила електронске кореспонденције

Сваки е-маил са прилозима који је прометован са сервера Управе царина Србије (у даљем тексту заједно: „Порука“) је власништво Управе царина Србије (у даљем тексту: „УЦС“) и намењен је искључиво примаоцу/примаоцима на кога/које је адресиран. У случају да сматрате да сте Поруку примили грешком, потребно је да о томе без одлагања обавестите како пошиљаоца, тако и стручне службе УЦС на адресу:  pc-grupa@carina.rs и Поруку обришете са вашег рачунара. Молимо да имате у виду да се свака Порука упућена са сервера - домена carina.rs и од стране лица регистрованих на том домену, сматра пословном кореспонденцијом Управе царина Србије и да свака Порука представља пословну тајну. Осим тога, поједини садржаји могу представљати пословне тајне других компанија, службене тајне државних органа и друге податке који нису намењени другим лицима осим оним на које је Порука адресирана.

Молимо да имате у виду и да Порука може садржати личне податке грађана и информације које подлежу заштити како законских, тако и интерних прописа УЦС, којима се рукује према посебним процедурама које ти прописи уређују. Неовлашћено коришћење и руковање личним подацима мимо поменутих прописа и процедура повлачи законску одговорност. 

Управа царина, као орган управе у саставу Министарства финансија, обавља послове државне управеи стручне послове који се односе на: царињење робе, царински надзор и друге послове контроле путника и промета робе и услуга са иностранством, као и друге послове одређене законом. Мишљења и ставови исказани у Порукама не представљају нужно званична и правно-обавезујућа мишљења и ставове Управе царина Србије, већ се пружају искључиво ради информисаности и упућивања у законске и подзаконске акте којима се ова област уређује. 

У случају да су вам исти потребни у сврхе пословања са УЦС или информисања, молимо да их затражите од овлашћених лица УЦС на јасан и недвосмислен начин, а у складу са прописаном процедуром  за доставу тумачења, објашњења, стручних миљењa, односно мишљења о примени републичких прописа, сходно одредбама члана 79. и 80. став 2. Закона о државној управи (информације о таксираним сервисима УЦС можете видети овде).

Свако умножавање, чување, прослеђивање, штампање и објављивање целине, делова Поруке или садржине информација из Поруке је неовлашћено и законом забрањено. Скрећемо вам пажњу, да неовлашћено коришћење и прометовање Порука или њихове садржине на било који начин може изазвати вашу материјалну, дисциплинску, па и кривичну одговорност зависно од врсте кореспонденције и самог садржаја конкретне Поруке, а у складу са законским прописима.

УЦС располаже најсавременијим системима одбране својих пословних мрежа од компјутерских вируса, штетних кодова и неовлашћених упада, а о превенцији њихових штетних последица у односу на електронску кореспонденцију и личне податке њених учесника и других лица стара се у складу с највишим међународним стандардима и домаћим прописима из тих области.

С обзиром на праксу у савременом електронском саобраћају, УЦС не сноси одговорност у вези са евентуалним последицама које може претрпети било које лице по основу информација садржаних у Поруци, злоупотреба Поруке и њеног садржаја, штетног кода или компјутерског вируса.

Политика о колачићима

Које информације колачић скупља и која је намена?
Информације прикупљене приликом посете нашој њеб локацији или у интеракцији са нашим е-поштама могу укључивати следеће: ИП адресу, УРЛ странице коју сте посетили; тип претраживача; друге техничке информације о вашем уређају које сте користили да посетите нашу њеб локацију или интеракцију са нашим е-поштама; стране које прегледате; карактеристике које користите; без обзира да ли имате креиран налог или не; да ли извршавате одређене трансакције; и време ваше посете.

Ове информације омогућавају нам да утврдимо ствари на којима се најчешће задржавате или које делове сајта посећујете, који производи се претражују и / или купују, ефективност наше њеб локације и е-поште, ваша специфична интеракција са нашим њеб страницама и е-поштама и тешкоће које можете искусити у приступу нашој њеб страници или е-пошти.

Овим знањем можемо побољшати квалитет вашег искуства на нашој њеб страници препознавањем и постављањем жељених функција и информација, персонализирати ваше искуство и решити тешкоће у приступу. Поред тога, наша њеб страница користи колачиће како би пратила ставке које ставите у вашу корпу за куповину, и да увидимо које сте у прошлости посетили странице на нашој њеб локацији.
Наш њеб сајт такође користи колачиће како би пратили информације о ођави, осим информација о начину плаћања.

Корист коју Ви имате уколико пристанете на колачиће?
Ваш уређај памти све информације које сте унели, тако да следећи пут кад се будете вратили на сајт нећете морати да их поново уносите. Коришћење колачића прилагођава садржај вашим преференцијама, и добијате информације у складу са Вашим потребама. Коришћењем колачића добићете промоције и специјалне акције које одговарају Вашим навикама куповине

Како се бришу колачићи?
Све поставке колачића и информације о истим можете пронаћи у подешавањима Вашег интернет претраживача.

Последњи пут ажурирано: