21. 04. 2021.

Подели:

Мигранти у товару облутака

 

Цариници су у сарадњи са саобраћајном полицијом 20. априла 2021. године на наплатној рампи Стара Пазова спречили покушај шесторице илегалних миграната да наставе пут ка ЕУ у товару декоративног баштенског камења.

 

Случај је откривен око 20 часова, када је на позив полиције, на терен изашао специјализовани тим цариника како би прегледао камион мађарских регистарских ознака који се упутио ка излазу прелаза Келебија.

 

Камионом је управљао мађарски држављанин који је товар од готово 23 тоне декоративних белих каменчића са Тасоса преузео у Кавали како би га превезао до Словачке. 

 

Ванредна контрола у близини Старе Пазове показала је, међутим, да је царинска пломба на камиону који се кретао ка Новом Саду оштећена, тачније сечена па увијана.

 

То је изазвало оправдану сумњу да је неко долазио у додир са товаром, што не би смело да се деси након постављања обележја.

Убрзо је потврђено да су сумње службеника биле оправдане, јер су отворивши товарни део камиона, угледали шесторицу миграната међу врећама декоративних баштенских облутака.

Откривени мигранти за које се сумња да су из Авганистана, предати су полицији у даљу надлежност и биће смештени у неки од прихватних центара.