13. 05. 2021.

Подели:

Директор Управе царина у посети царинарницама

Директор Управе царина Србије Бранко Радујко је са најближим сарадницима 12. маја 2021.године боравио у посети царинарници Ниш, у чијем седишту је стационирана и царинарница Приштина, и том приликом присуствовао проширеном колегијуму поменутих царинарница.

Након што је поздравио све присутне, директор Управе царина је похвалио резултате које су царинарнице оствариле и још једном истакао да је улога Управе царина да штити фискалне, финансиијске и економске интересе Републике Србије и доприноси  безбедности државе и грађана. 

На колегијуму је презентован рад царинарнице Ниш и царинарнице Приштина, као и планови за унапређење пословања.

У царинарници Ниш је тренутно актуелан почетак рада проширене Слободне зоне Врање за  потребе кинеске компаније XINGYU AUTOMOTIVE LIGHTING SYSTEMS.


Поред остварених добрих резултата, у царинарници Приштина је најважније да je Споразум о интегрисаном управљању на заједничким тачкама преласка у пуној примени и одвија се без икаквих проблема. 

Шефови организационих јединица царинарнице Ниш и царинарнице Приштина су упознали директора УЦ са изазовима са којима се суочавају, као и са плановима за наредни период.

После завршеног колегијума, директор Управе царина је са осталим колегама из Управе, у присуству управника царинарнице Ниш, Валентином Пешић, обишао царинску испоставу Терминал Ниш, царинску испоставу Железничка станица Ниш, као и царински реферат Аеродром Константин Велики.