20. 07. 2021.

Подели:

Међу пошиљкама и кафа „обогаћена“ наркотицима

У поштанским пошиљкама цариници често затичу најразличитије наркотике, које кријумчари на тај начин покушавају да доставе, било да их скривају у некој другој роби, или их пак врло дрско спакују без било какве камуфлаже, вероватно се надајући да ће то можда проћи неопажено.

Тако су током протекле недеље у царинској испостави Пошта Београд откривене две пошиљке у којима је пронађен канабис, кристални прах и таблете, за које се сумња да се налазе на листи забрањених психоактивних супстанци.

Прва сумњива пошиљка откривена је 16. јула 2021. године, приликом детаљне контроле пакета пристиглог из Загреба за примаоца у Београду, на којем није писало ништа о томе шта је његов садржај.

Испоставило се, са разлогом, јер се у њему налазило девет кесица канабиса, две теглице са истим садржајем, уље-арома истог наркотика, ризле, упаљач и 40 паковања филтера.

Неколико дана раније сличан садржај пронађен је у паковању кафе од 200 грама. Царинику је привукло пажњу то што неко чак из Француске некоме у Србији шаље само кесицу кафе. 

Да је логика била добра, испоставило се када је у паковању, осим млевене кафе напипао још нешто. 

Након што је кафа отворена било је очигледно да је паковање пажљиво отворено па потом и залепљено, када су у њега биле спаковане две прoвидне кесице кристалног праха, на којима су биле ознаке „К“ и „З“, као једна црна кесица са истим прахом, без било какве ознаке на себи.

Поред тога, у млевеној кафи пронађено и 15 таблета наранџасте боје, на чијој кесици је била апликација и натпис „Headchef“.  

Ни ова пошиљка захваљујући цариницима није стигла до примаоца у Београду, већ је као и у претходном случају предата у даљу надлежност МУП.