26. 07. 2021.

Подели:

Козметички несесер пун непријављеног злата

Да је будност цариника на још вишем нивоу управо због уобичајених летњих гужви, које многи користе као прилику за различите видове кријумчарења, показује и заплена преко 600 грама златног накита, које је један путник покушао да илегално пренесе преко границе у несесеру са козметиком.

Прекршај је откривен 24. јула 2021. године на улазној страни прелаза Батровци, када су цариници у сарадњи са полицијом за детаљан преглед издвојили „масерати“ француских регистарских ознака.

Њиме је сам путовао млађи мушкарац, држављанин Турске, који је претходно рекао да нема ништа за пријављивање сем личног пртљага.

Међутим, приликом детаљног прегледа, у једној од торби која се налазила у пртљажнику аутомобила, пронађен је козметички несесер пун наруквица и дуката, чија је вредност процењена на око 27.000 евра.  

Како путник није пријавио златни накит, нити је имао било какву документацију о његовом пореклу, против њега је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом, до чијег ће окончања поменуто злато бити задржано.