30. 08. 2021.

Подели:

60.000 непријављених евра у јакни и патикама

Након што је током прошле недеље, у два прекршаја откривено укупно 240.000 непријављених евра, низ девизних прекршаја наставио се и током викенда.

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 28. августа 2021. године на прелазу Градина спречили покушај кријумчарења 60.000 евра које је један путник сакрио у одећу и обућу.

Непријављени новац је откривен када се за редовну царинску контролу на излазу из земље, пријавио 23-годишњи држављанин Финске турског порекла, управљајући ''шкодом суперб'' финских  регистарских ознака.

На питање цариника да ли има нешто да пријави, младић је рекао да са собом носи само лични пртљаг. Међутим, детаљним прегледом је утврђено да је новац који није пријавио сакрио где год је могао. Тако су цариници готово 60.000 непријављених евра пронашли у личној торбици, у јакни, па чак и у патикама овог путника.

Пошто путник није поседовао потврду о пријави поменутог новца на улазу у Србију, враћено му је 10.000 евра што је сума која не подлеже обавези пријављивања, док је остатак привремено задржан до окончања прекршајног поступка.