14. 09. 2021.

Подели:

На западу Србије заплењено 1800 боксова цигарета

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 13.септембра 2021. године, у две одвојене акције, успели да открију и спрече покушај кријумчарења готово 1800 боксова цигарета и два килограма резаног дувана разних робних марки.

 

Први случај откривен је на излазу граничног прелаза Мали Зворник, када је у крову и клими комбија београдске регистрације пронађено 1200 боксова цигарета марке ''честерфилд'' са македонским акцизним маркицама.

Током заједничке акције царине и полиције у месту Јазовник, у општини Шабац, контролисано је више објеката, као и један комби шабачке регистрације за који је утврђено да је пун цигарета без било какве документације. 

У поменутом комбију откривено је 393 бокса марке ''јорк'', 147 боксова плавог ''честерфилда'' и 25 боксова наранџастог ''честерфилда'', као и два килограма резаног дувана. 

Царина и полиција Србије настављају да раде на пресецању канала илегалне трговине акцизним производима, чиме штите безбедност грађана и сузбијају сиву економију која наноси штету државном буџету.

Заплењене цигарете и дуван, као и особе које су ухваћене у кријумчарењу предате су полицији у даљу надлежност.