17. 09. 2021.

Подели:

32 лаптопа испод ћебета

Цариници су, у сарадњи са полицијом, на прелазу Хоргош спречили кријумчарење 32 лаптоп рачунара, чија је вредност процењена на преко 2 милиона динара.

 

У покушају кријумчарења спречен је 26-годишњи Вршчанин који се у земљу враћао из Шведске у друштву двојице сапутника.  

Путници су пристигли на прелаз у рено лагуни, вршачких регистарских ознака, за чијим је воланом био један од тројице сапутника, упутивши се у траку обележену зеленим семафом намењену онима који немају ништа да пријаве за царињење.

Иако су службеницима рекли да са собом носе само ситан алат, преглед аутомобила је то оповргао.

Наиме, довољан је био летимичан поглед на задње седиште да се уочи гомила наслаганих ствари прекривених ћебетом, а то су заправо били лаптопови које путник није пријавио. 

Потом је уследило добро познато питање: ''Молимо Вас да отворите свој пртљажник'', када се пред цариницима указала додатна количина лаптопова скривених испод пртљага. 

У аутомобилу се укупно нашло чак 32 преносива рачунара и то: 26 лаптопова марке Леново и 6 комада марке Фуџитсу.

Сваки уређај је био упакован у кутију, а путник који се пријавио као власник је рекао да му није јасно зашто је ту робу требало да пријави.

С обзиром да је вредност откривених рачунара преко 20 хиљада долара, полиција ће поднети кривичну пријаву за дело - недозвољена трговина.

Подсећамо да путници као физичка лица не могу преносити робу трговачког карактера, већ само ону која је намењена личним потребама.