24. 09. 2021.

Подели:

Спречено кријумчарење графичких картица

Цариници су, у сарадњи са полицијом, на прелазу Хоргош спречили покушај једног власника гејмерске играонице из Приштине да прокријумчари 11 графичких картица и један мултимедијални уређај.

Покушај кријумчарења је откривен када је током вечери на ред за редовну улазну контролу пристигао Ауди А6 са пробним таблицама којим је управљао 34-годишњи Албанац са Косова. 

Он се, у друштву једног сапутника, из Немачке упутио ка АПКиМ, а у сусрету са царинским службеницима на прелазу, обојица су потврдила да немају ништа да пријаве.

Возило је издвојено за детаљну контролу, када је откривено да се у пртљажнику налази чак 11 графичких картица марке ''Geforce'' и једна мултимедија за ауто, чија је укупна вредност процењена је на износ од преко 23.000 евра.

Како вредност робе откривене у прекршају прелази једну трећину вредности возила којим је она превожена, према важећим прописима, и возило се привремено задржава. Тиме се вредност овог прекршаја попела на преко 45.000 евра.

Према сазнањима са лица места, извесно је да ће против власника гејмерске играонице бити покренут кривични поступак, с обзиром да је реч о кривичном делу – недозвољена трговина.