28. 09. 2021.

Подели:

Joш дужа колона камиона на прелазу Хоргош

Током неколико претходних дана колона теретних возила која чекају на излаз из земље на граничном прелазу Хоргош се само продужава и сада је дуга око 12 километара, а задржавање траје преко 15 часова.

Узрок вишесатног чекања камиона је успорен рад пограничних органа суседне државе, што је тренд који се наставља и данас.

Током последња 24 часа из Србије је успело да изађе свега 383 возила, иако је Протоколом између Мађарске и Србије предвиђено да у том року из наше земље иступи 450 теретних возила.

Тренутну ситуацију на граничном прелазу Хоргош је у изјави за РТС појаснио Мирољуб Стојковић, шеф царинске испоставе Терминал – Хоргош.

Подсећамо да би капацитет протока теретних возила на српској страни границе могао да се креће око бројке од 700 теретних возила за 24 сата, али је немогуће остварити га уколико истим или сличним темпом не ради и друга страна.

Упркос великом приливу теретних возила на гранични прелаз Хоргош, за сада се ништа у динамици рада суседних пограничних органа не мења, а предузете су све мере, укључујући и информисање службеника задужених за контакт на суседној страни границе.

Данашње стање на теретном терминалу прелаза Хоргош, погледајте у снимку који следи...