15. 10. 2021.

Подели:

Кофер пун томпуса и девизе у боксерицама

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 15. октобра 2021. године на аеродрому ''Никола Тесла'' у пртљагу једног путника који је имао намеру да отпутује на Кубу, открили и запленили 950 томпуса, а потом и 40.000 непријављених евра које је сакрио у доњи веш и ручну торбицу.

Овај необичан случај откривен је када је полиција на излазној контроли зауставила кинеског држављанина који је претходно 20. септембра допутовао у Србију након чега је на шалтеру службе изгубљено нађено пријавио да му је пртљаг изгубљен и тражио да му се он достави у хотел у коме ће боравити.

Контролом пртљага приспелог након путника устављено је да се у коферу не налази ништа сем томпуса у кутијама. Наложено је да путник дође и лично преузме кофер, о чему га је служба изгубљено нађено обавестила.

Како се путник није појављивао да преузме кофер, обавештена је станица граничне полиције да прати путника кроз систем.

После вишедневног боравка у Србији, путник се појавио на аеродрому са намером да отпутује на Кубу преко Париза.

Захваљујући сарадњи са полицијом, која је сигнализирала да се путник пријавио за следеће путовање, царина га је преузела и у његовом присуству отворила кофер који се налазио у магацину службе изгубљено нађено.

Сем 950 комада разних марки томпуса (Cohiba, Monte Cristo...) у коферу није било ничег другог, а вредност пронађених цигара процењена је на износ од 13.000 евра.

Потом је уследио и лични претрес, када су цариници у доњем вешу овог путника, у посебно направљеним џеповима на боксерицама, пронашли и непријављене девизе.

У специјано нашивеним џеповима на задњем делу боксерица нашло се чак 36.000 скривених евра, док је у коверти коју је путник носио у ручној торбици било још 4.000 евра. Путнику је враћен дозвољени износ од 10.000 евра, а 30.000 евра је привремено задржано до окончања поступка.