15. 10. 2021.

Подели:

Одржан састанак са представницима синдиката Независност

Директор Управе царина Србије Бранко Радујко је 14. октобра 2021. године одржао радни састанак са представницима гранског синдиката Независност на коме је било речи о побољшању стандарда запослених и бројним другим изазовима са којима се запослени суочавају.

Главни повереник синдиката Независност Управе царина Горан Пајић је на састанку коме је председавао директор Управе царина истакао да је приоритет синдикалних представника залагање за боље услове рада и побољшање стандарда запослених.

Поред разговора о текућим проблемима, са представницима синдиката Независност Гораном Пајићем, Драганом Чабрићем, као и царинским службеницима из више подружница, разговарало се и о оствареним резултатима, као и другим аспектима враћања угледа царинској служби.

Директор Управе царина је подржао залагање за боље услове рада и истакао да су предузети кораци у циљу враћања угледа царинској служби, почевши од набавке нових униформи до настојања да се направи искорак у погледу стандарда.

Истовремено, директор Радујко је подвукао да се мора инсистирати на пуној примени прописа, као и на нултој толеранцији према било ком виду коруптивних активности унутар царине и обавестио скуп да досадашњи резултати указују на то да је остварен значајан напредак у односу на претходни период.

Улога царине је заштита фискалних и економских интереса Републике Србије и ту не сме бити ни привилегованих, али ни дискриминсаних, рекао је директор Управе царина и додао да је царинска служба дужна да, без обзира на околности, свима пружи ефикасан, правно известан и за све једнак царински поступак.

Директор је предложио да се овај вид радних састанака са представницима синдиката одржава редовно, како би актуелна питања могла што ефикасније да се решавају.

Уз директора Управе Бранка Радујка, састанку су присустовали и помоћник директора у Сектору људске ресурсе Сузана Остојић, шеф Бироа директора Горан Дурбаба, као и саветник директора Горан Никић.