20. 10. 2021.

Подели:

Спречен још један покушај кријумчарења графичких картица

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 19. октобра 2021. године на прелазу Хоргош, спречили још један покушај кријумчарења графичких картица чија је вредност процењена на нешто више од 5.500 евра.

Цариници који су ноћас на прелазу Хоргош контролисали возила на улазу у Србију, су у пртљажнику аутобуса који је саобраћао на релацији Беч – Обреновац затекли 6 нових и једну половну графичку картицу за које се нико од путника није јавио као власник.

Ове компјутерске компоненте које служе за приказивање слике на екрану, као и за обраду неграфичких података, су веома вредне, па су и покушаји кријумчарења учесталији.

Подсетимо да избор робе која се у датом тренутку кријумчари зависи најпре од зараде која може да се оствари на разлици у цени, као и од потражње на одређеном тржишту.

Међу откривеним графичким картицама налазиле су се и два комада марке ''Saphirenitro+'', које појединачно вреде око 1.100 евра.

Након откривања непријављене робе, 31-годишњи возач из околине Шапца је изјавио да је заборавио да пријави пошиљку коју је преузео на превоз, а за коју му је речено да не садржи вредну робу која подлеже плаћању царинских дажбина.

Против возача је покренут прекршајни поступак, а графичке картице су привремено задржане до његовог окончања.