26. 10. 2021.

Подели:

Хероин сакривен у шупљини браника и у филтеру за ваздух

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 25. октобра 2021. године на излазу граничног прелаза Батровци, спречили покушај кријумчарења више од 6 килограма хероина скривеног у конструкцији једног аудија А6.

Сарадња царине и полиције још једном је довела до изванредног резулатата: вешто сакривени пакети хероина нису прошли нашу границу, чиме је онемогућено да се нађу на западном нарко-тржишту коме су били намењени.

Хероин је откивен детаљном контролом аудија А6 нишких регистарских ознака којим је двоје путника из Врања путовало ка Немачкој.

 Возач 56-годишњи Врањанац се на почетку контроле бунио што је ауто подвргнут детаљном прегледу, наводно се бринуо да ће ауто због контроле бити оштећен, међутим ућутао се када му је полиција ставила лисице на руке већ при првим откривеним пакетима.

 Са сазнањем какви су се путници појавили на прелазу, цариници су приступили детаљној контроли која подразумева проверу комплетне конструкције аутомобила.

Преглед је започео са предње стране возила, од предњег браника ка пртљажнику, са сваке стране по један искусан цариник који познаје сваку шупљину на било ком моделу аутомобила детаљно је проверавао могућа места скривања.

 Тако је откривен наменски преправљен простор на задњем везном лиму, у који је стало чак 25 пакета суве  материје тамно жуте боје за коју се одмах посумњало да је реч о хероину.

 Међутим, то није био крај, јер су у кућишту за ваздух пронађена још два, чиме се укупан број откривених пакета попео на 27.

На питање како је могуће да два пакета уопште стану у кућиште за ваздух, колеге које су радиле преглед кажу да је реч о пакетима мањих габарита од уобичајног за ту врсту дроге.Наиме, радило се о два пакета од око 240 грама, налик на два мало већа сапуна, од којих је један био у филтеру, а други у простору тик испод њега.

 Да би били сасвим сигурни да њиховом искусном оку није ништа промакло, ауто је након физичке контроле прегледан и мобилним скенером, али снимак је показао да нема других неправилности.
Укупно је откривено 6.284 грама опојне дроге хероин која је предата полицији у даљу надлежност, док су осумњичени путници приведени због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.