27. 10. 2021.

Подели:

Преко 320 кг марихуане у наизглед празном камиону

Цариници су, у сарадњи са полицијом, око поноћи 26. октобра 2021.године спречили кријумчарење преко 320 килограма марихуане откривених у једном камиону који се празан из правца АПКиМ кретао ка централној Србији.

Товар дроге је откривен у дубинској контроли у околини Краљева, када је мобилни тим цариника са полицијом спровео ванредну контролу хладњаче марке "ивеко" домаћих регистарских ознака.

Ефикасном заједничком акцијом, полиција и царина су успеле да осујете план добро организованих кријумчара који су били уверени да их нико не посматра.

Наиме, испред камиона кретао се аутомобил са двоје црногорских држављана чија је улога, како се сумња, била да возача камиона обавештавају о уоченим контролама на путу.

Међутим, специјализоване екипе полиције и царине су ситуацију пратиле из прикрајка, не дозвољавајући да буду примећене.  

Тако је возач камиона који припада фирми из околине Велике Плане заустављен на путу верујући да је у питању рутинска саобраћајна контрола, да би му неколико тренутака касније постало јасно да је повод за заустављање нешто сасвим друго.

Пошто услова за детаљан преглед на лицу места није било, возило је под пратњом спроведено до царинске испоставе Краљево, где је извршен детаљан преглед.

 Возач, 41-годишњи српски држављанин из Краљева, током контроле није ништа изјављивао, те се чинило да је шокиран и потпуно затечен новонасталом ситуацијом коју није очекивао.

Детаљна контола је потврдила да су сумње биле оправдане, јер је тик иза кабине возача откривена дупла преграда у делу предвиђеном за расхладни уређај, где се налазио специјално направљени бункер за потребе скривања кријумчарене робе. 

Цариници и полицајци су из тог простора извадили 61 пакет марихуане укупне тежине 321,3 кг, карактеристично запакованих и облепљених пластичном фолијом.

Полиција је у даљу надлежност преузела откривене наркотике, а возач камиона и двојица његових сарадника су ухапшени.