29. 11. 2021.

Подели:

Отворен гранични прелаз и мост "Братољуб"

Новоизграђени мост "Братољуб", између Братунца и Љубовије, заједнички гранични прелаз и царински терминал БиХ и Србије од данас су званично у функцији.


Директор Управе царина Србије, Бранко Радујко је са помоћником у Сектору за контролу примене царинских прописа, Милорадом Радишићем, управником царинарнице Шабац, Мићуном Мићуновићем и царинским службеницима присуствово свечаној церемонији отварања граничног прелаза и саобраћаја преко моста Братољуб.Бржи промет робе и путника, између Србије и БиХ, од данас постају стварност којој ће царинска служба Србије дати свој максималан допринос, истакао је директор Радујко. Мост и гранични прелаз свечано су отворили министар комуникација и транспорта у Савету министара БиХ Војин Митровић и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Отварању је присуствовао председник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова РС Драган Лукач, представници општина средњег Подриња, политичког, привредног и културног живота и велики број грађана, пренели су медији.
Изградња моста, чија је дужина 227 метара, трајала је од октобра 2015. до маја 2017. године и коштала је 13 милиона евра. Радове је у целости финансирала држава Србија, док је изградњу граничног прелаза финансирала Босна и Херцеговина, а вредност пројекта је 7,2 милиона евра. Прелаз има три улазне и три излазне траке, као и траку за бициклисте.Нови гранични прелаз биће заједничка локација царинских и полицијских органа БиХ и Србије, први такве врсте у региону. Реч је о међународном граничнном прелазу првог реда, преко кога ће се одвијати и промет робе која подлеже инспекцијском надзору.