01. 12. 2021.

Подели:

Мигранти испод кревета у камперу

Радећи свакодневно на граници, цариници и полицајци су често сведоци решености миграната да дођу до Европске уније не бирајући начин.

 Најчешће улазе у камионске товаре користећи паузе које возачи праве, међутим дешава се и да их кријумчари људи превозе у специјално направљеним бункерима.Такав случај догодио се 27. новембра 2021. године на прелазу Батровци, када је испод кревета у једном камперу британских регистарских ознака, откривен специјално преграђени простор у коме се налазило четворо миграната.Они су откривени око два сата по поноћи, када је поменути кампер, за чијим је воланом био 39-годишњи норвешки држављанин, пристигао на излазну контролу.И возач и његов сапутник, 48-годишњи држављанин Велике Британије, рекли су да немају ништа да пријаве и да са собом носе само лични пртљаг.

Детаљном контролом која је уследила, у унутрашњости комбија откривен је скучени, готово безваздушни простор испод кревета, у коме су се скривала три мушкарца и једна жена без било каквих личних докумената.

Младићи у двадесетим и жена у тридесетим годинама су службеницима на граници рекли да долазе из Сирије, а након откривања предати су полицији у даљу надлежност.