06. 12. 2021.

Подели:

Пртљаг пун препарата за потенцију

Цариници су 5. децембра 2021. године на прелазу Хоргош, заједно са полицијом, открили и запленили око 20 килограма турског средства за потенцију ''Macun''.

Прекршај је откривен када је за контролу на излазу из земље издвојен аутомобил немачких регистарских ознака ''ауди А6'', којим су се из Турске ка Немачкој, где живе и раде, враћала два путника.Осим што су на прелазу одабрали зелени контролни пролаз, намењен путницима који немају ништа за пријављивање, двојица турских држављана, који су путовали поменутим возилом, били су категорични у томе, да са собом носе само лични пртљаг и ништа мимо тога.Детаљним прегледом је најпре иза сувозачког седишта пронађена једна торба напуњена кутијама познатог турског средства за потенцију на бази меда ''Themra Epimedymlu Macun'', а потом и кофер испуњен истим препаратом нашао се у пртљажнику.Укупно се у пртљагу нашло 289 кутија са по шест кесица оралног гела за потенцију, чија је вредност процењена на готово 6.000 долара. 

36-годишњи возач, против кога је покренут прекршајни поступак, је изјавио да су препарати за потенцију били намењени за поклон породици и пријатељима.