07. 02. 2022.

Подели:

Скоро 50.000 кријумчарених цигарета у шупљинама камионских приколица

Заједничким радом царине и полиције 6. фебруара 2022. године на излазу граничног прелаза Шид, откривено је и спречено кријумчарење скоро 50.000 цигарета намењених црном тржишту Западне Европе. 

Тајни товари кријумчарених цигарета откривени у ноћи између суботе и недеље, када су на ред за излазну контролу пристигла два камиона краљевачких регистарских ознака.
Оба камиона су превозила пријављене товаре, испод којих се скривала и непријављена акцизна роба.
Први камион је пристигао на прелаз око сат времена после поноћи када је издвојен за детаљну контролу, а полиција и царина су након истовара робе потврдиле сумњу да се испод легалне налази и роба намењена црном тржишту.
У фабричкој шупљини приколице тј. у металном каналу који служи за превоз ваљкастог терета откривено је чак 2160 паклица непријављених цигарета марки ''марлборо голд'', ''марлборо голд 100s'', ''марлборо ред'', ''марлборо ред 100s'' и ''винстон 100s ред'' са акцизном маркицом Републике Србије.Само сат времена након првог камиона, на прелаз је пристигао још један, такође краљевачких регистарских ознака.
У истој шупљини и овај камион је превозио тајни товар акцизне робе и то 250 паклица цигарета ''марлборо голд'' са српским акцизним маркицама спакованих у црни пластични џак.
Откривене товаре кријумчарених цигарета, камионе којима су превожене, као и возаче преузела је полиција у даљу надлежност.