19. 05. 2022.

Подели:

Омањи бутик гардеробе и обуће у комбију

Цариници су 18. маја 2022. године на улазној страни прелаза Хоргош, у сарадњи са полицијом, спречили једну путницу у покушају да у комбију прокријумчари фирмирану гардеробу и обућу, којом би се могао опремити омањи бутик.

Прекршај је откривен када је за детаљан преглед издвојен комби немачких регистарских ознака, којим је на релацији Берлин-Нови Сад сама путовала 47-годишња држављанка Србије.

Осим што је на прелаз ушла траком обележеном зеленим семафором, намењеном онима који немају ништа за пријављивање, путница је то и потврдила у разговору са цариницима, рекавши да поред личног пртљага превози само половну машину за сушење веша и четири коришћене дрвене столице.

Испоставило се да је то далеко од истине, јер је иза седишта и у товарном делу возила пронађена нова гардероба и обућа робних марки ''Puma'', ''Nike'', ''Karl Lagerfeld'', ''Boss'', ''Levis'', ''Guess'', ''Gap'''и других, чија је вредност процењена на око 18.000 евра.

Поред кријумчарене гардеробе и обуће до окончања прекршајног поступка, задржан је и комби, чиме укупна вредност откривеног прекршаја премашује 20.000 евра.