25. 05. 2022.

Подели:

Цариници Србије данас обележавају свој дан

Цариници ће 25. мај – Дан царинске службе и ове године обележити радно, уз традиционалну хуманитарну акцију добровољног давања крви ''Цариници за Србију'', која се негује више од једне деценије, без обзира на околности.

''Будите професионални и вредни, волите своју земљу и штитите је на својим радним задацима. Носите поносно царинску униформу и своје звање уздигнутог чела!'' – поручио је Бранко Радујко, директор Управе царина запосленима уз честитке поводом Дана службе. 

Не скривајући задовољство што је ове године баш на Дан царине у току акција заплене 50 тона нелегалних цигарета, највећа у историји службе, директор је нагласио да је поносан на чињеницу да цариници храбро и одлучно спроводе закон и штите интересе своје државе и свих наших грађана. 

Остварени резултати и раст прихода државног буџета у претходној години, како је истакао,  показују да се ради другачије и боље и да се Управом руководи одговорно и професионално, због чега се захвалио на постигнутим резултатима, уз најбоље жеље за добро здравље, успех у раду, личну и породичну срећу. 

И ове године, акција добровољног давања крви се наставља, па ће запослени са територије Београда крв давати у Институту за трансфузију крви Србије, док ће добровољни даваоци из царинарница то моћи да учине данас и сутра у најближим здравственим центрима.