25. 05. 2022.

Подели:

Највећа заплена цигарета у историји царинске службе

Службеници Управе царина су 24. маја 2022. године успели да заплене рекордан товар од чак 50 тона непријављених цигарета разних робних марки и тако пресеку још један организовани ланац нелегалне трговине акцизним производима.

Током акције која је кулминирала запленом три бродска контејнера у луци Прахово, цариницима су снажну поршку пружили Министарство унутрашњих послова Републике Србије и инострани партнери који се баве сузбијањем кријумчарења.

У овом тренутку, у току је детаљан преглед заплењеног товара, а очекује се да еквивалент маси од 50 тона буде готово 40 милиона комада нелегалних цигарета, што би била највећа појединачна заплена цигарета на границама Србије икада забележена.

Цео случај откривен је након што је товар камионима ушао у Србију из Црне Горе са намером да транзитира бродским путем ка Румунији, али се након иступа ка тој суседној земљи убрзо опет волшебно појавио на царинском подручју Републике Србије не пријављујући претходно робу коју превози.    

Прецизна количина кријумчарених цигарета биће позната тек након детаљне контроле која због величине товара може да потраје и до 24 часа, а о крајњем исходу овог случаја на коме је тренутно ангажовано сво расположиво људство Управе царина Србије – јавност ће бити обавештена након што детаљан преглед буде био окончан.