23. 06. 2022.

Подели:

Пртљаг пун фирмиране гардеробе

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 19. јуна 2022. године на улазу граничног прелаза Хоргош открили покушај кријумчарења нове гардеробе, обуће и галантерије познатих робних марки чија је вредност процењена на нешто више од милион динара.

Ствари познатих робних марки откривене су у пртљажнику ''BMW X7'', аустријских регистарских ознака, којим су мушкарац и жена путовали из Аустрије ка Црној Гори. Одлучили су се за траку обележену зеленим семафором која је намењена путницима који немају ништа да пријаве, што су обоје и потврдили на питање цариника.

Међутим, већ на почетку детаљне контроле било је јасно да то не одговара истини. Наиме, чим су отворили пртљажник, пред службеницима се указало мноштво кеса са ознакама разних познатих робних марки попут ''Louis Vuitton'', ''Dolce & Gabbana'', ''D-Squared'', ''Ralph Lauren''.Међу стварима које су непријављене покушали да унесу у земљу, многе су на себи још увек имале етикете са истакнутим ценама.Било је ту и патика, ципела, папуча, али доста брендираних дечијих ствари. По појединачној вредности издвајају се три торбице марке ''Louis Vuitton'' од којих свака кошта по 1.300 евра, као и два пара патика исте марке чија је вредност 750 евра по пару.Подсећамо путнике да у Републику Србију за личну употребу могу да унесу робу у вредности до 100 евра без наплате увозних дажбина и без обавезе пријављивања, али у случају да се ради о вреднијој роби – пријављивање је обавезно, чак и када је реч о транзитним путницима.