24. 06. 2022.

Подели:

Срдачан сусрет директора УЦС са Генералним секретаром СЦО

Током седнице Савета Светске царинске организације која се одржава од 23 до 25. јуна у Бриселу, директор Управе царина Србије сусрео се са генералним секретаром СЦО, Куниом Микуријом, који је од 2009. године на челу те организације која окупља представнике царинских администрација из целог света.

Током садржајног разговора директора Управе царина Бранка Радујка са првим човеком Светске царинске организације Куниом Микуријом највише је било речи о о сарадњи између УЦ и СЦО, као и о техничкој помоћи коју СЦО пружа Србији.

Директор је представио визију развоја и приоритете у раду царинске службе Србије, од снажне борбе против свих видова кријумчарења до дигитализације царинских поступака.Након срдачног и конструктивног сусрета, директор Управе царина Србије је упутио позив генералном секретару СЦО да посети Србију, како би се разговори о даљој сарадњи наставили.

О утиску који је директор УЦ оставио, доста говори и један детаљ: наиме, генерални секретар СЦО је на свом званичном твитер налогу поставио само вест о сусрету са директором Управе царина Србије, иако седници Савета СЦО присуствују директори царинских администрација из 183 земље.

Подсетимо да је ово први сусрет највишег руководства Управе царина Србије са генералним секретаром СЦО после 2010. године.