23. 09. 2022.

Подели:

Пакети хероина сакривени у седиште аутомобила

Заједничким радом царинских и полицијских службеника на прелазу Хоргош 22. септембра 2022. године заплењено је више од килограм и по хероина.

Дрога је откривена када је за детаљан преглед на излазу из земље издвојен ''рено меган'' којим је ка Аустрији сам путовао 37-годишњи домаћи држављанин.

Осим што је на прелаз дошао траком обележеном зеленим семафором, намењеном онима који немају ништа за пријављивање, возач је то и потврдио у разговору са цариницима.

Детаљним прегледом аутомобила који је ипак уследио, у наслону задњег седишта испод пресвлаке, најпре је пронађена додатно постављена метална плоча, којом је била затворена његова фабричка шупљина.

Када је плоча рашрафљена и подигнута са једне стране, међу сунђерастим пуњењем у  унутрашњости наслона седишта указала су се три пакета у провидној фолији облепљена селотејпом.

Претпоставља се да је реч о најчистијем хероину, а мерењем је утврђено да су пакети тешки укупно 1.536. грама (510гр, 511гр и 515гр).

Због сумње да је у фабричким шупљинама сакривено још пакета са истом садржином, аутомобил је прегледан и мобилним скенер уређајем, када нису пронађене никакве неправилности.

Откривену дрогу, путника и аутомобил преузели су у даљу надлежност полиција и тужилаштво.