09. 12. 2022.

Подели:

Спаковао у пртљаг преко 1.000 томпуса

Цариници су 8. децембра 2022. године на аеродрому Никола Тесла, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења преко 1.000 томпуса, којима је један путник напунио свој кофер.

Прекршај је откривен када је 44-годишњи домаћи држављанин, који је допутовао летом из Париза, преузео свој пртљаг са покретне траке и упутио се ка излазу. Цариницима, који су га зауставили у зеленом контролном пролазу, намењеном онима који немају ништа за пријављивање, потврдио је да са собом не носи ништа сем личног пртљага. 

Међутим, службени пас, специјално обучен за откривање дувана и дуванских производа, који је такође учествовао у контроли, одреаговао је на један од његових кофера, због чега је пртљаг прегледан на скенеру. Снимак са скенера је показао је да се у коферу налази нешто што изазива сумњу, па је кофер отворен и у њему поред нешто мало гардеробе пронађено је и 1.055 кубанских цигара. 

Највише је било томпуса марке ''Cohiba Habana Montecristo'' чак 465 комада, потом 325 томпуса из ограничених серија марки ''Cohiba'' и ''H.Upmann'', 125 цигара робних марки ''H.Upmann'' и ''Romeo y Juliet'', као и 140 томпуса без ознаке о робној марки. Вештачењем ће бити утврђено да ли је реч о оригиналној или кривотвореној роби, а против домаћег држављанина ће бити покренут прекршајни поступак пред надлежним судом.