30. 01. 2023.

Подели:

Додељене повеље Светске царинске организације

Међународни дан царине је традиционално обележен у Управи царина Србије свечаном доделом повеља Светске царинске организације које су ове године дошле у руке 20 заслужних царинских службеника.

Приликом доделе повеља Душко Маринковић, помоћник директора-координатор Управе царина истакао је да је СЦО ову годину посветила напорима царинских администрација да на прави начин подрже нове генерације службеника.У честитки коју је поводом Међународног дана царине директор Бранко Радујко упутио запосленима, између осталог се каже да је захваљујући посвећеном и професионалном раду иза нас још једна успешна година, а пред нама година пуна изазова како у свету, тако и  код нас. 

''Најбољи начин да се носимо са свим изазовима које нам доносе сложени међународни односи и економске последице таквих односа, јесте да посвећено и честито радимо свој посао, да освајамо нова знања и размењујемо их са колегама, да волимо своју земљу и са поносом носимо царинску униформу'', истиче се у честитки директора УЦ.  

Овај међународни празник се обележава од 1953. године, када је у Бриселу одржана инаугурациона седница Савета за царинску сарадњу (сада Светска царинска организација). Од тада, царинске администрације широм света прослављају 26. јануар као Међународни дан царине.