24. 05. 2023.

Подели:

Спречено кријумчарење луксузних сатова вредних готово 170.000 евра

Цариници су у сарадњи са полицијом на граничном прелазу Батровци 24. маја 2023. године спречили покушај да у једном аутобусу буде прокријумчарено 13 скупоцених сатова вредних готово 170.000 евра.

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен аутобус страних регистарских ознака који је требало да прође кроз Србију до свог крајњег одредишта. 

Иако су возач и путници изјавили да немају ништа да пријаве, преглед унутрашњости возила је оповргао те изјаве. 

Наиме, у пртљажнику су најпре откривене две картонске кутије у којима су се налазила оригинална паковања за луксузне сатове, да би убрзо у унутрашњости аутобуса, између седишта, била пронађена и једна кутија пуна сатова светски познатих робних марки ''Franck Muller'' и ''Hublot'' са припадајућим бланко сертификатима и упутствима за употребу. 

46-годишњи возач, страни држављанин, је тада изјавио да је непријављену робу преузео на превоз у Швајцарској и да је требало да је испоручи у Београду. Реч је о укупно 12 ручних часовника марке ''Franck Muller'' и једном часовнику марке ''Hublot'', чија је укупна вредност процењена на преко 19,6 милиона динара, односно готово 170.000 евра. Најскупљи примерак је један од часовника марке ''Franck Muller'' чија је вредност процењена на безмало 6 милиона динара. 

Подсећамо путнике да је приликом преласка границе најсигурније да пријаве све драгоцености које носе са собом и да тако избегну потенцијални ризик да им оне буду привремено или трајно одузете, а возаче да сносе личну одговорност за садржај пошиљака које преузимају на превоз.