27. 07. 2023.

Подели:

Злато у простору за резервни точак

Царински службеници су током протекле недеље на граничним прелазима Батровци и Градина, у сарадњи са полицијом, спречили два покушаја кријумчарења и запленили скоро килограм златног накита, чија је укупна вредност процењена на око четири милиона динара.

Прекршај на граничном прелазу Батровци откривен је 26. јула 2023. године, када је за детаљан преглед на улазу у земљу издвојен аутомобил стране регистрације, којим је сам путовао 35-годишњи мушкарац.

Мада је претходно рекао да нема ништа за пријављивање, цариници су у пртљажнику испод кофера и торби, у простору за резервни точак, пронашли кесу и у њој козметички несесер пун златног накита.Након мерења утврђено је да су орглице, наруквице и прстење тешки готово 700 грама, а њихова вредност процењена је на скоро три милиона динара.На граничном прелазу Градина је два дана раније откривен сличан прекршај, када је на улазу у земљу за деатљну контролу издвојен аутомобил, којим је петоро страних држављана путовало из Бугарске ка Немачкој.Током детаљног прегледа, у торби 46-годишње путнице пронађен је ковчежић за накит, са златним огрлицама, наруквицама и прстењем укупне тежине око 250 грама.Подсећамо да је обавеза путника да приликом преласка границе пријаве све драгоцености које са собом носе, како би избегли непријатности и ризик да им оне буду привремено или трајно одузете.