09. 02. 2024.

Подели:

Непријављено злато у ранцу

Цариници су 8. фебруара 2024. године на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спречили покушај једне путнице да преко границе у ранцу пренесе готово 400 грама златног накита, чија је вредност процењена на готово 1,5 милион динара.

Случај је откривен када је на ред за излазну контролу пристигао аутобус страних регистарских ознака који саобраћа на редовној линији Немачка – Бугарска. 

На питање цариника упућеног возачима и путницима да ли имају нешто да пријаве, сви присутни су одговорили да са собом носе само лични пртљаг. 

Током детаљног прегледа који је уследио, у ранцу који је једна путница носила на леђима, цариници су затекли прегршт непријављеног златног накита и то:  14 прстенова, 12 наруквица, 6 златних ланаца, 3 пара минђуша и један украс за косу. 

Мерењем је установљено да је реч о укупно 384 грама тешком накиту чија је укупна вредност процењена на 1.497.600 динара. 

Подсећамо да су приликом преласка границе путници у обавези да пријаве све драгоцености које носе са собом, како би избегли непријатности и ризик да им оне буду привремено или трајно одузете.