13. 02. 2024.

Подели:

Међу гардеробом накит вредан скоро 42.000 евра

Заједничким радом царинских и полицијских службеника на граничном прелазу Ватин је 11. фебруара 2024. године спречен покушај једне путнице да преко границе без пријављивања пренесе више од 1.200 грама накита, чија је вредност процењена на скоро 42.000 евра.

Прекршај је откривен када је на ред за излазну контролу пристигао аутомобил страних регистарских ознака, којим је двоје путника било на путу ка Румунији. 

Иако су тврдили са немају ништа да пријаве сем личног пртљага, аутомобил је детаљно прегледан и тада је у торбама путнице пронађено преко 100 појединачних комада златног и позлаћеног накита, заједно са прецизном златарском вагом. 

 

Исход хитног судског поступка који је спроведен након откривања драгоцености је новчана казна за путницу која се нашла у прекршају, као и заштитна мера трајног одузимања непријављеног накита. 

Подсећамо да су путници приликом преласка границе у обавези да пријаве све драгоцености које носе са собом, што се односи како на накит који се носи на себи или у пртљагу, тако и на инвестиционо злато у облику плочица, полуга и новчића.