26. 02. 2024.

Подели:

Спречена два покушаја кријумчарења оружја

Царински службеници су 23. фебруара 2024. године на граничним прелазима Батровци и Бачки Брег, у сарадњи са полицијом, открили два покушаја кријумчарења оружја.

Случај на граничном прелазу Батровци откривен на излазу из земље, када је на ред за контролу пристигао аутомобил стране регистрације, са возачем као јединим путником. Возило је најпре прегледано мобилним скенером, када је снимак указао на извесне неправилности у пределу мењача. 

Даљим прегледом је у конзоли мењача пронађен специјално преграђени простор и у њему два пиштоља марке ''Taktical Hulk Pro''. 

Поред оружја, чији су оквири били празни, у истом простору пронађена је кутија са 19 метака 7,65 мм, као и 2.800 кесица средства за потенцију Камагра.  На улазној страни граничног прелаза Бачки Брег је истог дана приликом детаљног прегледа једног комби возила пронађена аутоматска пушка ''Thompson''. Осим пушке, испод седишта у возилу пронађена је и фирмирана гардероба чија вредност је превазишла једни трећину вредности возила, због чега је и комби привремено задржан. На питање због чега није пријавио робу коју превози, возач је изјавио да се ради о пошиљкама, које је примио ради превоза. 

Оружје је у оба случаја одмах преузела у даљу надлежност полиција, док ће о судбини задржане робе и возила одлучивати надлежни суд.