13. 03. 2024.

Подели:

У преграђеном резервоару преко 42 килограма хероина!

Детаљном анализом узорака товара прашкасте материје откривене на прелазу Прешево 6. марта 2024. године, утврђено је да је реч о хероину, а не о синтетичкој дроги како се првобитно сумњало.

Подсетимо да су царински службеници почетком марта на Прешеву у преграђеном резервоару једног камиона открили покушај кријумчарења преко 42 килограма дроге. Случај је откривен када је на улазу у земљу за преглед на царинском мобилном скенеру издвојен камион стране регистрације који се из Грчке упутио ка Белгији. 

Детаљним прегледом су сумње на које је указао снимак скенера потврђене, јер је унутрашњост резервоара била подељена тако да само једна четвртина прими гориво, док је већи део резервоара послужио за скривање наркотика. 

Укупно је откривено 63 пакета прашкасте материје тешке 42.337 грама, која је приликом приручног тестирања одреаговала на синтетичку дрогу МДМА и амфетамин. 

Заплењени товар је тада предат полицији у даљу надлежност, а узорци прашкасте материје послати су на детаљну анализу у Национални центар за за криминалистичку форензику МУП ради детаљне анализе којом је потврђено да се заправо ради о опојној дроги хероин.