10. 01. 2014.

Подели:

Скенером откривено преко 24 кг хероина

 

Скенером откривено преко 24 кг хероина

Цариници су у заједничкој акцији са полицијом 09.01.2014. године контролом спроведеном на граничном прелазу Батровци захваљујући мобилном царинском скенеру открили укупно 24 килограма и 320 грама хероина.

 

Дрога је откривена у возилу немачких регистарских ознака којим је управљао немачки држављанин родом из Македоније који је пролазио кроз Србију на путу ка Немачкој.

 

Припадници полиције су посумњали да се у возилу нешто крије, али им је за то био неопходан доказ па су у сарадњи са цариницима возило прегледали на царинском скенеру. Тада је утврђено да су сумње оправдане и да се у простору испод резервног точка нешто крије.

 

Заједничким радом тај део возила је демонтиран, те се у простору испод резервног точка указао професионално израђен бункер, обезбеђен попут сефа, са две електричне браве. Утврђено је да се у том бункеру налазило око 24 пакета наркотика пакованог у карактеристична паковања облепљена селотејпом, док је готово исто толико откривено у боковима возила.

 

Наркотички тест који је спроведен на лицу места показао је позитиван резултат на опојну дрогу хероин. Након детаљног прегледа возила утврђено је да је у њему био скривен 41 пакет поменуте опојне дроге, а прецизна мерења су потврдила да се ради о укупној тежини од 24 килограма и 320 грама.

 

Дрога, аутомобил и особа ухваћена у покушају кријумчарења предати су у даљу надлежност полицији.