15. 05. 2012.

Подели:

Експерти МУП одржали семинар у Управи царина

 

Експерти МУП одржали семинар у Управи царина

Експерти МУП из Одсека за сузбијање деликата на моторним возилима и Одељења за вештачење су 14.05.2012. године у Управи царина одржали занимљива предавања на тему препознавања крадених возила.

 

Они су се одазвали позиву свог некадашњег колеге, а данас начелника Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина, Саше Савковића,који је сматрајући да ће оваква размена знања и искуства бити од користи како за полицију тако и за царину.

 

Борислав Ковачевић и Славиша Јанковић су службеницима Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина презентовали како најлакше уочити неправилности у документацији, као и преправке на самом возилу ( прекуцавани број шасије, оштећења централне браве или пластике унутар возила и сличне параметре који указују на то да возило треба подвргнути детаљној контроли).

 

С обзиром да цариници свакодневно врше контролу возила и возача, сазнања искусних службеника МУП биће им драгоцена у даљем раду, а резултати још бољи што је од значаја за обе службе, али и за друштво у целини.