13. 10. 2012.

Подели:

Петорица илегалних имиграната откривена у Нишу

 

Петорица илегалних имиграната откривена у Нишу

Заједничком акцијом царине и припадника Министарства унутрашњих послова  13.10.2012. године контролом камиона бугарских регистарских ознака који је био у транзиту кроз Републику Србију, спречен је још један у низу покушај илегалног преласка границе.

 

Наиме, возач камиона је пријавио саобраћајној полицији на наплатној рампи на уласку Ниш да чује неке чудне звуке због чега сумња да се у камиону осим робе налази још нешто.

Камион је након тога у пратњи доведен до Царинске испоставе Аеродром Ниш где су цариници у присуству колега из пограничне полиције приступили детаљној контроли.

 

Сумња возача је одмах потврђена након што је утврђено да је царинска пломба оштећена, јер је то био  јасан знак да је камион отваран. Петорица илегалних имиграната су била сакривена у пртљажном делу камиона међу робом.

Оно што овај случај разликује од свих до сада откривених је чињеница да се ради о камиону који је ушао у Републику Србију на граничном прелазу Батровци и да је ишао у Буграску, што свакако није била жељена дестинација петорице Авганистанаца, већ су они претпоставља се највероватније грешком на паркингу у Републици Хрвaтској ушли у овај камион желећи да стигну заправо у Италију.