22. 10. 2012.

Подели:

Тринаест илегалних имиграната спречено да пређе границу

 

Тринаест илегалних имиграната спречено да пређе границу

Осам илегалних имиграната је 21.10.2012. године заједничком акцијом цариника и  колега из граничне полиције на Железничкој станици Прешево, спречено у покушају да илегално пређу границу.

Четворица Авганистанаца и четворица држављана Палестине откривенa су приликом прегледа композиције теретног воза који из Грчке саобраћа широм Западне Европе, у вагону на коме се налазила камионска приколица натовареном алуминијумским профилима чија је крајња дестинација и овог пута била Аустрија.

Дан раније, 20.10.2012. године на граничном прелазу Батровци, цариници су  у камиону који је превозио бели кристал шећер из Републике Србије у Италију, открили петорицу држављана Авганистана који су намеравали да илегално пређу границу.

Возач камиона је пријавио да је приметио оштећење царинских пломби због чега је камион детаљно прегледан и том приликом су у товарном делу откривена петорица Авганистанаца.Претпоставља се  да су илегални имигранти и овог пута највероватније ушли у камион у тренутку када је возач правио паузу на оближњој пумпи.