23. 12. 2013.

Подели:

Скенером откривено готово 20 килограма марихуане

 

Скенером откривено готово 20 килограма марихуане

Цариници су коришћењем скенер уређаја,  на граничном прелазу Батровци у ноћи између 20. и 21.12.2013.године спречили покушај кријумчарења готово 20 килограма марихуане.

 

Дрога је откривена на излазу из Републике Србије у аутомобилу Форд Фокус италијанских регистарских ознака којим је управљао грађанин са личном картом АП КиМ и боравишном дозволом Италије.

 

На питање царинског службеника да ли има нешто да пријави за царинску контролу исти је одговорио да нема ништа. Цариници су ипак возило упутили на контролу мобилним скенер уређајем, након чега су уочене неправилности у пределу предњег браника, као и у простору где је смештен мотор.

 

Детаљним прегледом аутомобила, што је подразумевало и уклањање браника, као и лима који је био причвршћен испод мотора, откривени су пакети црне боје умотани у целофан траку карактеристични за кријумчарење наркотика.

 

О целој акцији обавештени су припадници граничне полиције, те се уз њихово присуство приступило вађењу пакета и тада је утврђено да се у аутомобилу налазило 23 пакета, тешких укупно 19.588 грама. Дрога, возило и особе ухваћене у прекршају предате су у даљу надлежност полицији.

 

Да подсетимо, почетком новембра догодио се сличан покушај кријумчарења, када је на истом граничном прелазу, захваљујући скенеру, откривено 11 килограма истог наркотика.