11. 03. 2011.

Подели:

Стипендисти Европске уније

 

Стипендисти Европске уније

Ове године је у оквиру програма обуке државних и јавних службеника и службеника запослених у локалним самоуправама „Говорите европски – професионални развој за приступање Европској унији", који финансира ЕУ, одабрано и шест кандидата из Управе царина Републике Србије.Пројекат нуди комбинацију практичне обуке и стицања радног искуства у Европској унији за преко 200 особа током наредне две године. Почев од 1. фебруара 2010. године, пројекат спроводи конзорцијум који предводи  Британски савет (Београд) у сарадњи са Европским институтом за јавну управу (ЕИПА) из Мастрихта и Колеџом Европе из Брижа. Циљ овог пројекта је јачање професионалног развоја у институцијама државне и јавне управе,  како би се убрзао процес приступања Србије ЕУ.Пет кандидата из Управе царина похађаће програм специјализоване тронедељне обуке на Колеџу Европа из Брижа од  21. марта до 8. априла 2011. године, док ће тромесечни Програм професионалне праксе/стажирања похађати једна службеница Управе царина.

Дијана Ђинђић Танасијевић

Запослена је у Управи царина Србије од 1999. године. Три године је радила у неколико царинских испостава царинарнице Београд на пословима царинског надзорника и царинског инспектора. У Централи Управе царина ради од 2002. године, прво у Сектору за информационе технологије, а потом у Сектору за царинско пословање и међународну царинску сардању. Пословима европских интеграција у области царине интензивно се бави од 2007. године. Новембра 2010. године распоређена је на место шефа Одсека за европске интеграције у Одељењу за међународну царинску сарадњу и европске интеграције.

 

Гордана Џамић Радевић

У Управи царина запослена је од октобра 2001. године. Све време ради у Сектору за информационе технологије. Тренутно као самостални царински саветник ради на позицији  главног пројектанта у Одељењу за пројектовање, програмирање и статистику.

 

Владимир Филиповић

У Управи царина запослен је од 2001. године. До 2003. године радио је у неколико царинских испостава царинарнице Београд на пословима пријема царинско-робне документације и царињења робе, као и надзорних послова у области преференцијалних тарифних стопа и порекла робе. У новембру исте године долази у Одељење за порекло Управе царина, где и данас ради на месту царинског инспектора.

 

Милица Шуша

Запослена је у Управи царина од 2002. године. Од новембра 2003. године ради у Одељењу за порекло робе, тренутно је распоређена на радно место – главни инспектор за порекло робе, у звању самостални царински инспектор.

 

Дијана Здравковић

У Управи царина ради шест година, а последње две бави се стратешким планирањем и управљањем пројектима финансираним из средстава претприступних фондова Европске уније и билатералних донатора.

 

Ивана Љубојевић

У Управи царина Србије запослена је од јуна 2006. године. Од јула 2008. године распоређена је на радно место царинског саветника у Групи за порезе, акцизе и таксе у Одељену за ТАРИС, инструменте царинске и спољнотрговинске заштите, порезе и акцизе у Управи царина.Програм тромесечне професионалне праксе за који је одабрана похађаће у периоду између марта и јула 2011. године у некој од институција ЕУ и земаља чланица ЕУ.

 

Приоритетни задаци државне управе подразумевају активно учешће и деловање у правцу приближавања европским интеграцијама, што представља и један од постулата Пословне стратегије Управе царина Републике Србије.  У својој непрестаној тежњи ка европским стандардима и вредностима Управа царина Републике Србије наставиће да даје подршку свим запосленим службеницима да се на сличан начин усавршавају и тако лично допринесу јачању капацитета јавне управе у процесу придруживања ЕУ.